WOS/Ruud de Jong

Quintus en VDL houden elkaar in evenwicht

In een spannende wedstrijd in Kwintsheul hadden zowel Quintus als VDL een goede kans op de overwinning. De punten werden echter gedeeld: 2-2.

De Maassluizers kwamen in het begin van de wedstrijd na een misverstand in de Quintus verdediging op voorsprong. Nog binnen het kwartier was het Remco van der Knaap die de stand gelijk trok. In de openingsfase golfde het spel sowieso op en neer. Daarna zakte het wat terug, totdat Kees Ketting in de blessuretijd VDL op 1-2 bracht. Na rust stelden de Heulenaren weer orde op zaken en weer was het Remco van der Knaap die met een volley de 2-2 maakte. Daarna ging het weer op en neer, maar zonder verdere ontwikkelingen.

Quintus-trainer Ramon Hageraats reageert na het gelijkspel:

FC Zoetermeer - Maasdijk

In de top van de vierde klasse namen FC Zoetermeer en Maasdijk het tegen elkaar op. Zoetermeer is koploper maar speelde de afgelopen twee duels gelijk. De Maasdijkers konden rekenen op een goede verdediging die nog maar drie doelpunten tegen kreeg dit seizoen. Zaterdagmiddag was het totaal anders. Bij rust stond het nog 2-1, maar in de tweede helft stormde de koploper er met vier doelpunten overheen. Met nog een rode kaart beleefde Maasdijk een kansloze middag.

Maasdijk-trainer Dennis van den Steen over de nederlaag:

WOS/Martijn Molenaar

Honselersdijk en Schipluiden spelen gelijk in topduels

In de eerste klasse nam nummer twee Honselersdijk het op tegen nummer drie Wippolder. De thuisploeg is bezig aan een goede reeks, maar had het lastig tegen de gasten uit Delft. Al na ongeveer tien minuten nam Wippolder de leiding. Niet lang daarna was het spits Tom van Veen die de gelijkmaker binnenschoof. Het resterende deel van het duel had Wippolder de beste papieren om te winnen. Maar mede door Honselersdijk doelman Quinten van der Helm, die een paar goede reddingen verrichte, bleef het 1-1.

Quintus van der Helm was belangrijk voor Honselersdijk:

Schipluiden - Wilhelmus

Schipluiden speelde in de derde klasse een topduel tegen Wilhelmus. Schipluiden doet het goed in de competitie maar het was lang wachten op doelpunten en Wilhelmus had een aantal goed kansen. Na rust was het toch Schipluiden dat via Marijn Langeslag, die vorige week ook al scoorde tegen KMD, de 1-0 binnenschoot. Lang kon er niet van de voorsprong worden genoten. Wilhelmus wist op 1-1 te komen. Beide ploegen konden daarna geen potten meer breken en dus was 1-1 ook de eindstand.

Excelsior Maassluis - Katwijk 1-2 (0-2)