Archief
Bas Booister

Nieuwe burgemeester Maassluis moet 'enthousiast, authentiek en betrokken zijn

Maassluis is op zoek naar een 'enthousiast, authentiek en betrokken boegbeeld'. Dat staat in de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Hij of zij moet een 'coachende aanvoerder' zijn, die dienstbaar is aan samenleving en bestuur.

De profielschets is vrijdagmiddag openbaar gemaakt. Eerder konden inwoners hun mening al geven en ook raadsleden hebben hun voorkeuren uitgesproken.

Verwacht wordt, dat de nieuwe burgemeester op straat zichtbaar aanwezig is: "Je betrokkenheid is oprecht." In de raadzaal moet de burgervader of -moeder een verbinder zijn van de verschillende bestuurslagen. Als verantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid treedt de burgemeester hard op, maar richt hij of zij zich in eerste instantie op preventie, aldus de profielschets. "Je bent je hierbij bewust van het waterbedeffect wat de ligging tussen grote steden met zich meebrengt."

Vacature

Komende maandag spreekt de gemeenteraad over de profielschets en dan wordt het document ook overhandigd aan Commissaris van de Koning Jaap Smit. Die stelt de vacature open op maandag 11 december. Op basis van de reacties stelt de commissaris van de Koning kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Maassluis. De gemeenteraad van Maassluis beslist als geheel over wie zij wil voordragen als nieuwe burgemeester.

De nieuwe burgemeester is feitelijk de opvolger van Edo Haan, die in april stopte als kroonbenoemde burgemeester van Maassluis en aan de slag ging als waarnemer in Zwijndrecht. Gregor Rensen is sindsdien interim-burgemeester in Maassluis.

Categorieen:
Nieuws Politiek Maassluis