Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Flinke wateroverlast op Lijnbaan

Bij werkzaamheden op de Lijnbaan in Maassluis is vrijdag een waterleiding geraakt. Hierbij is er een lek ontstaan, waardoor een deel van de straat onder water kwam te staan. Volgens waterbedrijf Evides zorgt het lek ervoor dat honderden huizen zonder water zitten.

Onder meer de brandweer is op de grote waterlekkage afgekomen, want de lekkage heeft een gat in de weg veroorzaakt. Netbeheerder Stedin is ook ter plaatse, want er is ook een kleine hoeveelheid gas vrijgekomen, waardoor er mogelijk water in de gasleiding zit. Ook Evides is aanwezig om de waterleiding af te sluiten. Er is een tappunt in de straat Carderie geplaatst, waar de bewoners water kunnen halen. Wel geeft het waterbedrijf het advies om voor consumptie het water drie minuten te koken.

De herstelwerkzaamheden zullen nog uren duren, in deze tijd blijft de weg afgesloten.

Aanvulling om 18.58 uur:
Veel hulpdiensten zijn nog bezig met het oplossen van de problemen. Door de lekkage is er ook water in gasleidingen terechtgekomen. Daarom is de gastoevoer van ongeveer 60 woningen afgesloten. Omdat het in die woningen kouder zal worden, is de Olympiahal aan de Rozenlaan opengesteld als opvanglocatie voor bewoners die hier last van hebben.

De werkzaamheden zullen in elk geval tot 22.00 uur deze avond duren. Voor de bewoners waar het water is afgesloten, is een watertappunt geregeld. Advies is wel om het daar gehaalde water minimaal 3 minuten te koken voor gebruik.

Lijnbaan, avond 1 december 2023. 112 Maasmedia

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis