Archief
Regio15

Regio15

Vier personen aangehouden voor vernielen politiecamera's in De Lier

De politie heeft zaterdagochtend vier personen aangehouden in De Lier. Zij worden verdacht van het vernielen van politiecamera's.

Meerdere politiecamera's in de Hoofdstraat in De Lier zijn besmeurd met purschuim. De camera's waren speciaal opgehangen voor de sinterklaasintocht. De brandweer is ter plaatse gekomen met een hoogwerker om de camera's schoon te krijgen.

In de Hoofdstraat zal zaterdagmiddag de intocht plaatsvinden. Anti-Zwarte Pieten organisatie 'Kick Out Zwarte Piet' (KOZP) heeft aangekondigd te gaan demonstreren tijdens de intocht. In reactie op de demonstratie is ook een tegendemonstratie aangekondigd. Er wordt opgeroepen om verkleed als Zwarte Piet naar de intocht te komen. De politiecamera's zijn dan van essentieel belang om de veiligheid te kunnen waarborgen, de beelden kunnen namelijk rechtstreeks door de meldkamer bekeken worden.

De politie laat dinsdag aan de WOS weten dat de aangehouden personen een 20-jarige uit De Lier, 53-jarige uit Den Haag, 23-jarige uit De Lier en een 45-jarige uit Naaldwijk betreft. De mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Categorieen:
Nieuws 112 Algemeen De Lier