Archief
WOS/Jay Koek

WOS/Jay Koek

Kick Out Zwarte Piet vertrokken uit De Lier

Na een zeer onrustige middag in De Lier, waarbij de politie heeft in moeten grijpen, is de Actiegroep van Kick Out Zwarte Piet weer vertrokken.

De Politie heeft de demonstranten van Kick Out Zwarte Piet terug naar hun bussen begeleid. De actiegroep is vertrokken uit De Lier, dat ging niet zonder slag of stoot. Voorstanders van zwarte piet kwamen er weer bij en die zijn weggestuurd door de politie. Er zouden hierbij meerdere aanhoudingen zijn verricht.

Bericht gaat verder onder de foto

WOS/Jay Koek

Intocht gaat 'gewoon' door

Ondertussen is de intocht van Sinterklaas gewoon doorgegaan. Rob Veenman probeerde er samen met Sinterklaas en zijn pieten, ondanks het slechte weer, een leuk feestje van de maken.

De ouders en kinderen moesten over het hek klimmen om nog iets mee te krijgen van de intocht, de politie had namelijk de straat afgezet met hekken om vervelende situaties te voorkomen.

Noodbevel

De burgemeester van Westland, Bouke Arends, heeft een noodbevel afgekondigd. "Het noodbevel betreft de intocht van Sinterklaas in De Lier. De actiegroep Kick Out Zwarte Piet voert in De Lier actie tegen zwarte pieten tijdens de intocht. Daarnaast zijn er voorstanders aanwezig. Op een parkeerplaats stonden voertuigen met hooibalen, giertanks en containers. Dit zou mogelijk ingezet kunnen worden bij een tegenactie", schrijft de Gemeente.

De burgemeester heeft iedereen verboden om met 'voertuigen met hooibalen, met containers en/of met giertanks met het kennelijke doel wanordelijkheden te veroorzaken en/of de openbare orde te verstoren in de gemeente Westland.'