WOS/Peer Verweij

Westlandia pakt in allerlaatste minuut punt tegen Monster

Een spannende derby in tweede klasse tussen Monster en Westlandia kende hoogtepunten maar geen winnaar. Het duel eindigde in 2-2.

Het eerste half uur hielden beide teams elkaar in evenwicht, zonder grote kansen. Vlak voor rust raakten de Naaldwijkers twee keer de lat. Het eerste doelpunt was echter voor Monster. Via het been van Westlandia-verdediger Vince Olsthoorn verdween de bal achter doelman Tim Janssen. Door die voorsprong kreeg de thuisploeg vleugels en ging deze op zoek naar de 2-0. Die kwam er. Na een overtreding in het strafschopgebied verdubbelde Jordi van Maanen vanaf elf meter de score. Al heel snel scoorde Stefan Bron de aansluitingstreffer en in een hectische slotfase kopte Tim van der Voort de gelijkmaker binnen, in de allerlaatste minuut.

Trainer Theo Verbeek hoopte in de slotfase nog wel op een gelijkspel, maar verwachtte het niet:

Honselersdijk maatje te groot voor Den Hoorn

Honselersdijk en Den Hoorn kunnen de punten goed gebruiken. Allebei staan ze in de onderste regionen van de eerste klasse. Vanmiddag was Honselersdijk in de regioderby de sterkste met 4-1. Al na de eerste helft stond het al 2-0 door Tom van Veen en Steyn de Bruijn.
Na rust hield de thuisploeg de controle en Den Hoorn liep achter de feiten aan. Brian Valstar maakte vanaf randje 16 met een schot in bovenhoek de 3-0. Bas de Joode maakte voor de Midden-Delfanders nog een eretreffer, maar Steyn de Bruijn bracht met zijn tweede doelpunt de eindstand op het scorebord.

Brian Valstar over de zege:

WOS/Piet Voskamp

Maasdijk blijft ongeslagen na overwinning op VDL

In de vierde klasse troffen Maasdijk en VDL elkaar twee ploegen die bovenin meedoen. Maar het verschil was zaterdagmiddag toch duidelijk. Maasdijk won met 3-0 van de Maassluizers. Na twintig minuten kopte Jack Scholtes de eerste raak. Het mooiste doelpunt van de middag was van Scott van de Graaf, die met een omhaal de score verdubbelde. Maasdijk in had het restant van het duel weinig moeite met VDL. Van de Graaf scoorde in de slotfase nog zijn tweede, waardoor Maasdijk nog altijd ongeslagen is.