Archief

Sinds 1974 niet geopend: wie kent de code van Poeldijkse kluis?

De nieuwe eigenaren van het voormalige veilinggebouw in Poeldijk zijn bij het doorzoeken van het pand een oude kluis tegengekomen. Maar er is één probleem: niemand kent de code.

Wat er in de kluis verborgen zit, blijft voorlopig nog een groot raadsel. Zeker is dat de kluis al sinds 1974 niet is geopend. "De vorige eigenaar, Van der Arend, heeft toen dit pand gekocht en die hebben toen ook geen code erbij gekregen", weet ontwikkelaar Bart van Zijderveld. "Ze hebben aan oud-veilingpersoneel gevraagd of iemand de code kende, maar die was bij niemand bekend. Mocht de code nog ergens tevoorschijn komen, zou dat geweldig zijn."

Lettercode

Het gaat om een oude kluis van het merk Lips. "De sleutel hebben we, maar de code dus niet", aldus Van Zijderveld. Al is hij inmiddels al wel iets verder. "Het is een lettercode en we zijn er ondertussen wel achter dat het begint met de hoofdletter 'V'. We denken aan Veiling of Verburch, alleen het zijn grote én kleine letters. Er zijn dus heel veel codemogelijkheden."

"Als er nog familie is van mensen die hier ooit gewerkt hebben en die weten de code, dan horen we het graag. Anders moeten we 'm op een andere manier gaan openen."