Archief
WOS

WOS

Solex Tours Westland vernieuwt

Solex Tours Westland stopt met het gebruiken van de oude, luidruchtige Solexen. Maar de ritjes door de regio stoppen niet. De Solex wordt vervangen door de E-Puch. Iets wat volgens eigenaar Ruud van Mil hard nodig is.

Volgens hem zijn de oude Solexen toe aan vervanging: "De kwaliteit van de Solexen neemt af en het onderhoud neemt toe". Dit is volgens hem niet meer rendabel, want iedere week moeten drie mensen er drie dagen aan werken om alle Solexen werkend te krijgen. Bovendien gaat ook de kennis over de Solexen achteruit: "De monteurs worden een dagje ouder en het onderhoud wordt groter". Daarnaast merkt hij dat er ook meer vraag naar duurzaamheid is. Daarom zijn ze overgestapt naar een elektrische model.

Mensen kunnen nog steeds met een lange leren jas en een oude helm door het Westland rijden, maar nu dus zonder de herrie die er voorheen bij kwam kijken. Dit heeft een groot voordeel: de tours mogen nu weer door Midden-Delfland rijden, wat eerst niet mocht omdat het een stiltegebied is.