Archief
WOS

WOS

Schipluidense gepassioneerde jonge bakker valt in de prijzen

De 17-jarige Esmee Ammerlaan is een talent op het gebied van patisserie en boulangerie. Ze deed onlangs mee aan de Talentprijzen van De Gouden Gard. Op het onderdeel boulangerie heeft ze gewonnen, bij patisserie werd ze vijfde.

Op de dag van de wedstrijd begon ze, zoals elke bakker, vroeg in de ochtend: "Ik was om vier uur op school, toen heb ik meteen alle producten gemaakt." Daarna moest ze naar Vianen om haar producten te kunnen tonen. Aan het einde van de dag kreeg ze te horen dat ze in de categorie boulangerie had gewonnen. Ze denkt zelf dat ze de overwinning te danken heeft aan haar oog voor detail: "Ik heb alles heel precies uitgevoerd. Ik heb alles netjes strak verwerkt, de vlechten waren strak, de stokbroden waren strak en de smaak was ontzettend lekker."

De producten waarmee Esmee heeft gewonnen. Esmee Ammerlaan

Ammerlaan heeft een passie voor het vak: "Ik vind vooral het precieze werk leuk. Je kunt ontzettend veel leuke dingen maken en je kunt helemaal je creativiteit erin kwijt." Echter weet ze nog niet of ze een eigen bakkerij wil beginnen of dat ze in dienst gaat werken. Gelukkig heeft ze nog wel even tijd om hierover na te denken, haar opleiding tot bakker duurt nog twee jaar en ze wil zich daarna eerst nog specialiseren op het gebied van patisserie en boulangerie.