Archief
Archief WOS

Archief WOS

Maatschappelijke organisaties kunnen tot 50.000 euro lenen om te verduurzamen

Sport- en andere verenigingen, kerken, scholen en verenigingen van eigenaren met minimaal 10 leden in de gemeente Westland kunnen vanaf 1 november een goedkope 'duurzaamheidslening' aanvragen.

Het gaat om een lening van maximaal 50.000 euro tegen een rente van 2,1 procent. Hiermee wil de gemeente, op initiatief van de gemeenteraad, verduurzaming van bestaande gebouwen stimuleren. De lening is bedoeld voor energiebesparende, energieopwekkende of verduurzamende maatregelen of voorzieningen, genomen vanaf 1 september 2023.

In de verordening worden onder meer bodem-, gevel- en vloerisolatie en ook ledverlichting, infraroodverwarming, zonnepanelen, een warmtepomp en een groen dak genoemd als maatregelen of voorzieningen waarvoor de lening kan worden aangevraagd.

Aanvraagformulier

Organisaties die gebruik willen maken van deze lening, kunnen vanaf 1 november het aanvraagformulier op www.gemeentewestland.nl/stimuleringslening invullen. Wordt voldaan aan alle voorwaarden, dan verloopt de verdere aanvraag via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Er is een totaalbedrag van € 500.000 beschikbaar gesteld. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

In de Verordening Stimuleringslening Duurzaamheid Westland 2023 zijn alle maatregelen of voorzieningen die bekostigd kunnen worden met de lening beschreven, net als de voorwaarden en overige spelregels van het aangaan van deze lening.