Archief
De Maxima's

Maxima's uit Den Hoorn bezoeken Wehe-Den Hoorn

Nadat muziekgroep De Maxima's uit Den Hoorn eerder al het plaatsje Den Hoorn op Texel bezocht, waren de Midden-Delflanders dit weekend in Wehe-Den Hoorn, een plaatsje in Groningen.

"Tijdens ons Hoornse Vaartproject kregen we de tip dat er écht een Hoornse Vaart bestaat. Deze stroomt door, je raadt het al, Den Hoorn Groningen. Tegenwoordig heet het Wehe-Den Hoorn maar tot 1966 waren dat twee aparte dorpen. Reden genoeg dus om er te gaan spelen", schrijft de muziekgroep op de eigen website.

Zondag was het dan eindelijk zover. Er werd opgetreden in café De Hoornstertil. De Maxima's werden ontvangen door loco-burgemeester Arjen Nolles van gemeente Het Hogeland. De Maxima's hadden hun eigen loco-burgemeester meegenomen en kregen de vlag van Wehe-Den Hoorn als herinnering. Speciaal voor de gelegenheid hebben De Maxima's een Groningse versie van hun Den Hoornlied gespeeld. De band was met een bus fans gekomen voor dit speciale optreden. Samen met de volop aanwezige Hoornsters werd het een vrolijke middag.

Tekst

De tekst van de Groningse versie:
Met de schoul en de kark en de èèpels voor 't wark
Als de wereld zou vergaan bleef dat bestaan
't Marnehoes, de Hoornster til, je hebt hier alles wat je wil
Als de wereld zou vergaan bleef dat bestaan

Originele tekst uit Midden-Delfland:
Met het plein en de kerk, en de kassen voor het werk
Als de wereld zou vergaan bleef dat bestaan
Met de jongens van Den Hoorn, super voetbal van dat schorem
Als de wereld zou vergaan bleef dat bestaan

In 2018 gingen De Maxima's op tournee naar Den Hoorn op Texel. Toenmalig burgemeester Arnoud Rodenburg was daar ook bij en wisselde met de burgemeester van Texel, een plaatsnaambord uit. Dat leverde de volgende beelden op: