Archief
Archiefbeelden WOS

Archiefbeelden WOS

Wostalgie: Wintertijdchallenge Spieren voor Spieren

Deze week is het negen jaar geleden dat de zwembaden van Optisport in De Lier, Naaldwijk en 's-Gravenzande 's nachts hun deuren openden voor de wintertijdchallenge. Tijdens deze challenge wordt er gesport om geld op te halen voor Spieren voor Spieren.

Tijdens de challenge konden de ervaren zwemmer in 's-Gravenzande een training krijgen van de toenmalige bondscoach van de Koninlijke Nederlandse Zwembond (KNZD), de Monsterse Patrick Pearson. Hij heeft onder andere aan het succes van Ranomi Kromowidjojo op de Olympische Spelen bijgedragen.

De toen 12-jarige Ties van der Hout, ambassadeur van Spieren voor Spieren, was blij met de toenemende belangstelling voor het evenement: "Ja heel goed, heel veel mensen, ik vind het hartstikke mooi. Ik was bang dat er net zoals vorig jaar niet zo heel veel mensen zouden komen, maar er kwamen heel veel mensen". Ties heeft zelf AMS, een spierziekte waardoor hij minder kracht kan zetten, waardoor hij op jonge leeftijd al een paar keer aan zijn handen en voeten is geopereerd. Juist daarom vindt hij het zo belangrijk om geld in te zamelen voor de organisatie. Uiteindelijk werd er met de actie ruim 7700 euro opgehaald voor het goede doel.

In Wostalgie duiken we op zondag de grote archieven van de WOS in, op zoek naar historisch beeld.