HV Westland

HV Westland

Westlandse hockeyvrouwen geven in extremis zege uit handen

De hockeysters van HV Westland hebben in de thuiswedstrijd tegen Craeyenhout gelijkgespeeld. De Naaldwijksen stonden tot een minuut voor tijd nog nipt voor, maar kregen in extremis de 3-3 tegen.

HV Westland begon goed en stond in het eerste kwart al met 2-0 voor. Craeyenhout kwam nog voor rust terug tot 2-1, maar toen leek er weinig aan de hand. Het werd in het derde kwart nog 2-2, maar daarna kwam de thuisploeg al snel weer op voorsprong. In de laatste minuut kregen de gasten een strafbal en die ging erin.

De ploeg van trainer Kjeld Crucq kende na de promotie een geweldige start aan de eerste klasse. In de eerste drie wedstrijden werden zeven punten gehaald. "Daarna kregen we twee ploegen die op papier een stuk sterker waren en die verloren we ook nipt." Twee weken geleden volgde een gelijkspel tegen Haarlem en ook toen viel de gelijkmaker uit een late strafbal. HV Westland staat met zeven punten uit zes wedstrijden op de tiende plek.

Beluister het gesprek met trainer Kjeld Crucq:

Mannen HV Westland winnen opnieuw ruim

De Westlandse hockeymannen kenden in de derde klasse een eenvoudig middagje tegen Scoop Delft. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 7-1. Het was alweer de vierde wedstrijd waarin HV Westland zeven doelpunten of meer maakte. De ploeg staat op de tweede plaats, met een punt achterstand op koploper Dopie.