Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Huisman naar zilver op gemengde aflossing

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Shorttrack - Kay Huisman heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Montréal (Canada) het zilver gehaald op de gemengde aflossing. Huisman, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Jens van 't Wout eindigden net achter China. Het brons ging naar Italië.

Zaterdag

Badminton - Velo is er in de eredivisie niet in geslaagd te winnen bij nummer 2 Almere. De Wateringers gingen met 6-2 onderuit. In Flevoland werden de Wateringse punten behaald door Amy Tan en het koppel Dion Rovers/Myke Halkema. Velo staat momenteel op de vijfde plaats en speelt volgende week in Den Haag tegen nummer 4 Drop Shot.

Vrijdag

Schaatsen - Naaldwijker Armand Broos (22) heeft vrijdagavond het Westlands record op de 500 meter scherper gesteld naar 35,21 sec. Broos was al regerend recordhouder, want hij reed eind vorig jaar naar 35,33. Monsternaar Niels d'Huy (21) deed ook mee aan het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen. Hij reed in zijn eerste rit voor het eerst binnen de 36 seconden: 35,98. In de tweede rit scherpte hij dat aan tot 35,83 sec.

Hardlopen - De halve marathon van Midden-Delfland wordt komend jaar gehouden op zondag 11 februari. Voor het eerst heeft de wedstrijd ook een hoofdsponsor: Ruitenburg. Het accountantsbureau is ook al sponsor van een groot aantal andere hardloopwedstrijden in de regio. Start en finish zijn ook dit jaar weer in Maasland, bij museum De Schilpen.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus heeft zich eenvoudig naar de tweede ronde geslagen op het ITF-toernooi in Les Franqueses del Valles (Spanje). De 32-jarige Monsterse versloeg Marta Soriano Santiago met 6-1 en 6-2.

Voetbal - De loting voor de tweede ronde van de districtsbeker is gedaan. Dat leverde de volgende wedstrijden op:

  • Rotterdam United - VDL
  • Zwaluwen - KMD
  • CWO - Westlandia (zo.)
  • Schipluiden - Spartaan'20
  • Honselersdijk - Nieuwenhoorn
  • FC 's-Gravenzande - Vredenburch
Dinsdag

Voetbal - De vrouwen van Sportclub Monster hebben de uitwedstrijd tegen Die Haghe dinsdagavond met 2-2 gelijkgespeeld. Door het gelijkspel stijgt de ploeg naar de zesde plek in de derde klasse G.

Voetbal - De oefenwedstrijd van FC 's-Gravenzande tegen Quick is dinsdagavond geëindigd in 2-3. Door twee eigen doelpunten stond het na tien minuten spelen al 1-1, bij rust was de stand 1-2. Voormalig Velo-aanvaller Ricky van Mierlo maakte in de tweede helft de 1-3 voor Quick. Daarna deed FC 's-Gravenzande via Frank Broos nog wat terug.
Sportclub Monster speelde met 2-2 gelijk tegen HBS. De Westlandse doelpunten kwamen van Youri Riepe en Jordi van Maanen.