Handbalsters Velo opnieuw sterkste in Westlandse derby

De handbalderby in de eredivisie tussen Venéco/Velo en Quintus is, net als vorig seizoen, gewonnen door Velo. In Wateringen werd het zaterdagavond 30-26.

Beide ploegen verkeerden in goede vorm en lieten dat ook zien met veel doelpunten. In het eerste kwartier, de wedstrijd ging op dat moment aardig gelijk op, was er al 18 keer gescoord. Stand: 9-9. De thuisploeg nam daarna iets afstand en daar had ook doelvrouw Femke Erkens een belangrijke rol in. De keepster onderscheidde zich met een aantal goede reddingen. Zo stond het bij rust 19-13.

Quintus probeerde in de tweede helft terug te komen in de wedstrijd, maar dat lukte niet helemaal. Ook Velo bleef namelijk doorgaan met scoren en behield daardoor de voorsprong. Topscoorders VELO Talisa van Bergen en Henegouwen was de Wateringse topscorer met zeven doelpunten, aan de kant van Quintus maakte Jill van den Berg er negen.

Quintus zakt door de nederlaag naar de vierde plek, de ploeg heeft tien punten uit acht wedstrijden. Velo (zesde) heeft twee punten minder.

Mannen Quintus nipt onderuit in Den Haag

De mannen van Quintus hebben in de regionale derby tegen middenmoter WHC/Hercules pijnlijk puntverlies geleden. In Den Haag werd het 29-28.

Quintus had in de eerste helft na een minuut of 20 een marge van vier doelpunten opgebouwd (8-12), maar de ploegen gingen bij 17-16 rusten. In de tweede helft lukte het Quintus niet om langszij te komen.

De Heulenaars staan nu op de derde plaats in de eredivisie, op twee punten achterstand van koplopers Arnhem en BFC.