Ruud Vermeer Fotografie

FC Westland nog altijd ongeslagen

De zaalvoetballers van FC Westland kennen een zeer sterke start van het nieuwe seizoen in de eerste divisie. De ploeg die vorig jaar nog streed tegen degradatie, heeft tot nu toe alle wedstrijden gewonnen.

Dit weekend werd ook Bristol Team aan de zegekar gebonden. In Bergen op Zoom werd het 2-9. De ploeg van coach James Dhanai had in het grootste deel van de eerste helft de overhand, wat ook leidde tot de 0-1 door Jabrane El Youssefi. Vlak voor rust verloor FC Westland even de controle en was de stand weer gelijk. Keeper Barry Botman voorkwam daarna erger.

In de rust hamerden coach Dhanai en zijn assistent Alamai Attal Haoui op het afmaken van kansen. Dat had effect, want de verdediging van de thuisploeg had in de tweede helft de handen vol aan de Westlanders. FC Westland liep uit naar 1-9 met nog vier minuten te gaan. klok. Waar FC Westland dacht aan de tiende goal moest, de ondertussen de in het veld gekomenm keeper Houdayfa Boutasgount meerdere malen redding brengen. Het werd dus nog 2-9, maar dat kon de sfeer niet verpesten.

FC Westland staat met veertien punten uit vijf wedstrijden op de tweede plaats, achter ZVG/Cagemax. Dat de Westlanders geen vijftien punten hebben, komt door de wedstrijd tegen Kawin van enkele weken terug. Die wedstrijd werd in Nieuwegein na een opstootje bij een 4-9 stand gestaakt. Beide teams zijn bestraft met één punt in mindering.