WOS/Johan Voskamp

FC 's-Gravenzande houdt ongeslagen reeks vast na zwaarbevochten zege

FC 's-Gravenzande is zaterdagmiddag voor de zesde wedstrijd ongeslagen gebleven. VOC werd met een minimaal verschil van 2-1 verslagen.

Voorafgaand het duel stak 's-Gravenzande in goede vorm, maar in de beginfase speelde het geen grootse wedstrijd. Ondanks weinig kansen kwam het via Sil van Ooijen wel op voorsprong. Een paar minuten daarna werd Frank Broos in het strafschopgebied onderuitgehaald. Diezelfde Broos benutte de kans vanaf elf meter. Met een 2-0 voorsprong ging het comfortabel de tweede helft in, maar daarin was VOC de betere ploeg. Een aansluitingstreffer bracht in de slotfase de spanning terug. De thuisploeg trok echter, met moeite, de overwinning over de streep. Daarmee heeft 's-Gravenzande uit de laatste zes wedstrijden zestien punten gehaald.

Doelpuntenmaker Sil van Ooijen over de overwinning:

Verburch wint eenvoudig, Westlandia (za.) speelt gelijk tegen hekkensluiter

In de tweede klasse had Verburch met een 4-2 eindstand geen kind aan Hillegersberg. In de eerste minuut kregen de Poeldijkers een strafschop toegekend. Vince van der Knaap schoot de bal echter op de lat, maar maakte die fout even later goed door een vrije trap op randje zestien in de kruising te schieten. Van der Knaap tekende ook voor de 2-0 en vlak voor rust werd het 3-0 door Yarno Houtenbos. In de tweede helft kreeg tegenstander Hillegersberg de kans om het eerste doelpunt van het seizoen te scoren. Maar ook de gasten misten een strafschop. Een paar minuten later kreeg Verburch weer een kans vanaf elf meter. Deze keer schoot Van der Knaap wel raak. Daarna liet de thuisploeg de teugels wat vieren. Hillegersberg kon in de slotfase nog twee keer scoren en is daarmee dus eindelijk van de nul af.

Vince van der Knaap over de zege:

Westlandia (za.) had een lastige middag tegen hekkensluiter Nieuwerkerk. Al heel snel kwamen de Naaldwijkers op voorsprong via een kopbal van Tim van der Voort. Diezelfde Van der Voort kreeg een paar minuten later een opgelegde kans, maar zijn stiftje ging over het doel. Door de slordigheid van Westlandia kon Nieuwerkerk op gelijke hoogte komen. Al gauw werd orde op zaken gesteld door Timothy Le Duc, die de 2-1 maakte. Maar tien minuten later was het alweer 2-2. Die stand bleef lang staan in een tweede helft die weinig hoogtepunten kende. Totdat Rick van Schie via een vrije trap van Donny van Oijen de 3-2 inkopte. Lang had Westlandia uitzicht op drie punten maar vlak voor tijd kwam een verre ingooi terecht bij een speler van Nieuwerkerk die 3-3 binnenschoot.

Competitiegenoot Sportclub Monster boekte een 1-3 zege bij Vitesse Delft.

De Treffers - Excelsior Maassluis 4-0 (2-0)