Archief
Gemeente Midden-Delfland

Gemeente Midden-Delfland

Midden-Delfland haalt 1.000 overbodige verkeersborden weg

De gemeente Midden-Delfland gaat vanaf november verkeersborden weghalen, omdat ze overbodig zijn. In totaal gaat het om ongeveer 1.000 borden.

Medewerkers van de gemeente zijn dit jaar de dorpen ingegaan, om te kijken welke borden onderhoud nodig hebben. Daarbij kwamen zij ook borden tegen die verkeerstechnisch niet nodig zijn. "Om verkeerssituaties overzichtelijker te maken, verwijderen we de overbodige borden", aldus de gemeente.

De borden worden opgeslagen, om in de toekomst beschadigde borden te vervangen.

Maassluis en Westland

Buurgemeente Maassluis is afgelopen zomer al begonnen met het weghalen van overbodige verkeersborden. "Na een inventarisatie bleek bij ruim een kwart dat we er wel zonder kunnen", zei Peter van der Burg van de gemeente Maassluis destijds. Inmiddels zijn er zo'n 1.200 borden weggehaald.

In reactie op vragen van de Westlandse VVD-fractie meldde wethouder Michiel Ferwerda in september dat Westland het komende half jaar bekijkt welke verkeersborden overbodig zijn. "Naar verwachting hebben wij hier in het eerste kwartaal van 2024 een beeld van. Onnodige borden verwijderen wij vervolgens."