Archief
WOS

WOS

Maassluise opticien stopt na 42 jaar

De 72-jarige Pieter Wiercx stopt na 42 jaar met zijn werk als opticien. Hij gaat van zijn pensioen genieten. Zijn klanten komen niet in de problemen, want zijn zaak aan de Uiverlaan zal worden overgenomen.

Wiercx ging al heel wat jaartjes mee: "Toen ik zestien was, ging ik op de zaterdag werken bij een opticien in Rotterdam". Hij is daarom een echte vakman. Maar dit kostte ook zijn tol, want als opticien komen er steeds weer nieuwe en betere apparaten beschikbaar. Volgens Wiercx moet je elke keer weer geld en motivatie hebben om zo'n ontwikkeling door te voeren. Naarmate hij ouder werd, werd de motivatie steeds minder. Daarom wordt zijn zaak nu overgenomen door een partij die dat wel heeft. Volgens Wiercx blijft de winkel hetzelfde, maar achter de schermen wordt het meer gestroomlijnd.

Toch kijkt hij met heel veel plezier terug op zijn tijd als opticien in Maassluis. Hij heeft de stad ervaren als "een warm bad". Hij gaat het werk daarom ook wel missen: "Ik ga de gezelligheid missen en de contacten. Iedere keer weer als die mensen binnenkomen, je hebt met iedereen een band. Je kent elkaar 40 jaar. Ook al kom je niet bij elkaar over de vloer, toch heb je een band en dat ga ik wel missen".

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis