Archief
WOS

WOS

Vrachtwagen klapt met hoge snelheid op file, OM eist drie maanden cel

Het Openbaar Ministerie heeft drie maanden cel geëist tegen een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Roemenië die op begin 2019 met een hoge snelheid achterop een file klapte op de A4 bij Den Hoorn. Hierdoor ontstond er een kettingbotsing waarbij meerdere mensen zware verwondingen opliepen.

Die donderdagavond 17 januari stond er een file op de A4 bij Den Hoorn. Vanwege de file werd er op de matrixborden een snelheid van maximaal 50 kilometer per uur aangegeven. Op dat moment kwam er een vrachtwagen met een snelheid van 90 kilometer per uur aangereden, die zonder te remmen achterop de file klapte. Hierdoor ontstond er een kettingbotsing met vier andere voertuigen waarbij meerdere mensen ernstig gewond zijn geraakt.

De slachtoffers liepen onder meer been- en schedelbreuken op, hersenletsel, whiplash en ander letsel op. Een van de slachtoffers was een 3-jarig meisje. De slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis en daar behandeld aan hun verwondingen.

Het Openbaar Ministerie stelt de vrachtwagenchauffeur verantwoordelijk voor het veroorzaken van het ongeval en eist daarom een celstraf van 3 maanden. Ook is er een rijontzegging van een jaar geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.