Archief
WOS

WOS

Sound of Music in Westlands jasje gestoken

De bekende musical The Sound of Music is verwestlandst. Samen met de kinderen van basisschool Andreashof voeren Koos Sekrève en Jolentha Zaat de musical zaterdag op in de Andreaskerk in Kwintsheul

De kinderen worden dus begeleid door Sekrève en Zaat, die samen Komfort & Joy vormen. Al hebben ze als duo veel ervaring, toch was dit nog een behoorlijke uitdaging. Ze hebben namelijk maar weinig tijd gehad om te repeteren: "Ik ging zelf nog een week naar Spanje, en de week daarna konden we repeteren. De week daarna wilde ik ook repeteren, maar toen kwam de herfstvakantie ertussen. De week na de herfstvakantie moesten we al opvoeren, dus dat werd nog even flink aanpoten", aldus Sekrève.

Toch heeft de directeur van de basisschool, Irma Smits, er alle vertrouwen in. Ze heeft al eerder met Sekrève gewerkt, en dat was volgens haar een groot succes. "We weten hoe groot het publiek toen was, hoeveel mensen er zijn komen kijken, dus we dachten: dit moet gewoon nog een keer." Daarom voeren ze nu dus de Westlandse versie van The Sound of Music op. Mensen die deze musical willen zien, kunnen hem zaterdag om 17.00 uur bewonderen in de Andreaskerk.

Westlandse teksten

De (oorspronkelijk Engelse) teksten zijn helemaal omgeschreven naar het Westlands. De bekende familie Von Trapp is nu veranderd naar Kwekerij De Druiventrap. En in de liedjes hoor je termen als 'twee tissies druiven' en 'helemaal goud'.