Archief
WOS

WOS

Maassluizers kunnen 'meeschrijven' aan profiel nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Maassluis wil inwoners, ondernemers en medewerkers van organisaties in de stad graag betrekken bij het opstellen van een profielschets voor een nieuwe burgemeester.

Immers, in het najaar van volgend jaar vertrekt de huidige interim-burgemeester, Gregor Rensen. De gemeenteraad moet daarom de komende maanden op zoek naar een opvolger.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen en kwaliteiten die de nieuwe burgemeester moet bezitten? Waar moet hij/zij veel aandacht aan geven of juist minder?". Dat zijn enkele vragen waarover de inwoners hun mening kunnen geven in de online vragenlijst. Deze vragenlijst kan worden ingevuld van vrijdag 27 oktober tot en met 5 november. Inwoners kunnen ook een papieren versie ophalen bij de balie van het stadhuis of bij bibliotheek De Plataan. Daar kan ook de ingevulde vragenlijst weer worden ingeleverd.

Profielschets

De resultaten van de vragenlijst worden betrokken bij de opstelling van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. De planning is dat de gemeenteraad de profielschets vaststelt in de openbare raadsvergadering van maandag 4 december.

Wie meer informatie wil en het hele benoemingsproces wil volgen, op de webpagina Stap voor stap naar een nieuwe burgemeester.