Archief
PR

PR

Van der Helm eindigt seizoen op derde plek in eindstand

Autocoureur Tijmen van der Helm heeft zijn seizoen sterk afgesloten. De inwoner van Den Hoorn eindigde zowel in de Vier uur van de Algarve als de Vier uur van Portimão op plek 3 en verzekerde zich daarmee van de derde plek in de einstand van het ELMS-kampioenschap.

"Heel mooi dat we als derde zijn geëindigd in het kampioenschap. Een goede manier om het seizoen af te sluiten", blikt de 19-jarige Midden-Delflander terug. Voor hem waren de twee tweede plaatsen eerder dit seizoen het absolute hoogtepunt. Van der Helm combineerde dit seizoen het racen in Europa (ELMS) met wedstrijden in de Verenigde Staten (IMSA Sportscar Championship). "Een leerzaam seizoen. Het biedt perspectief voor volgend jaar."

De Vier uur van Portimão werd overigens ingekort naar een race van iets meer dan drie uur. Dat had alles te maken met de zware stormen en overstromingen die de regio zondag teisterden. Daardoor was de organisatie genoodzaakt de start met een klein uur uit te stellen. Toen de lichten eenmaal op groen gingen, regende het nog steeds.