Archief
WOS

WOS

FC 's-Gravenzande-trainer Mike Jonk: 'Competitie veel sterker dan vorig jaar'

FC 's-Gravenzande staat na acht wedstrijden 'terecht' op de zesde plaats in de vierde divisie. Dat vindt trainer Mike Jonk. "Zeker als je kijkt naar het begin van het seizoen."

De Westlanders behaalden in de eerste drie wedstrijden slechts één punt. In de openingswedstrijd tegen ASWH werd het 2-2, daarna verloor 's-Gravenzande van Feyenoord (1-3) en Poortugaal (3-0). Inmiddels zijn de mannen van Jonk alweer vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

Jonk was vorig jaar nog assistent-trainer bij Richard Middelkoop, maar is deze zomer doorgeschoven naar de functie van hoofdcoach. Met zijn 29 jaar is hij een van de jongste trainers in de vierde divisie. Door blessureleed moest hij zij loopbaan als voetballer al vroeg beëindigen. "Ik heb mijn knieschijf gebroken toen ik een jaar of 18 was. Wel nog fit geworden om een paar minuten te maken in het eerste van 's-Gravenzande, maar helaas scheurde ik toen mijn meniscus af en heb ik de keuze gemaakt om te stoppen", zegt Jonk deze week in de tv-uitzending van WOS Sport. "Omdat ik zo jong ben gestopt, ben ik wel al tien jaar trainer. Maar nu voor het eerst hoofdtrainer."

De inwoner van Schiedam is naast trainer ook nog docent bewegingsonderwijs in Rotterdam, maar "mijn ambitie is om van het voetbal m'n werk te maken. Als dat uiteindelijk bij FC 's-Gravenzande kan, zou dat fantastisch zijn."

Promoveren?

FC 's-Gravenzande is na een moeilijke start dus inmiddels op stoom gekomen. Zit er misschien nog meer in, bijvoorbeeld promotie? "Ik denk dat het wel lastig is om dat nu te zeggen. We hebben nog niet alle clubs gehad en ik weet niet hoe sterk de overige ploegen zijn. Dat kunnen we op een later moment beter beoordelen."

"We hebben afgesproken dat we een stuk stabieler moeten worden, dan zien we aan het einde wel hoe we ervoor staan. Dat is de eerste doelstelling", vervolgt Jonk. "Ik moet wel zeggen dat de competitie wel een heel stuk sterker is dan de vierde divisie van vorig jaar of de hoofdklasses van hiervoor."

Dat laatste is mede dankzij het nieuwe weekendvoetbal, waarbij zaterdag- en zondagclubs bij elkaar zijn ingedeeld. Zo is bijvoorbeeld Westlandia erbij gekomen als tegenstander. "Ik vind het een hele mooie competitie. En voor de club en supporters is het heel leuk dat je veel regionale wedstrijden speelt."

Het hele gesprek met Mike Jonk zie je maandagavond na het nieuws van 18.00 uur in WOS Sport. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.