Quintus en Velo boeken overwinning

De handbalsters van Quintus blijven het goed doen in de eredivisie. Zaterdagavond won de Heulse ploeg vrij eenvoudig van Vlug en Lenig: 30-23.

De Heulsen kenden een goede start en liepen in de eerste helft snel uit. Via 9-3 en 12-6 was de score bij rust 17-11. Quintus bouwde het verschil in de tweede helft verder uit naar negen doelpunten (22-13), maar zagen de gasten uit Limburg daarna sterk terugkomen. Tien minuten voor tijd stond het 25-21 en leek het nog spannend te worden in Kwintsheul. Mede door een 2-minuten-tijdstraf kon V&L in de slotfase niet meer dichterbij komen en liep Quintus weg naar 30-23.

Door de overwinning blijft Quintus met tien punten uit zeven wedstrijden voorlopig (gedeeld) derde.

Tweede overwinning Velo in week tijd

Venéco/Velo boekte de tweede zege van deze week. Na de 32-26 thuis tegen Volendam op dinsdag, werd het nu uit bij SEW 25-28.

De ploegen gingen in West-Friesland erg gelijk op. De grootste marge in de eerste helft was twee doelpunten en bij rust was de stand 12-11. Ook in de tweede helft bleef het lang spannend, maar Velo maakte in de laatste twintig minuten het verschil. Via 19-19 (43 minuten gespeeld) liepen de Wateringsen in een paar minuten tijd uit naar 19-21. Dat gaatje kreeg SEW niet meer gedicht. Velo liep zelfs nog even uit naar 21-27, maar de eindstand was dus 25-28.

Velo staat met zes punten op de zesde plaats. Volgende week is in Wateringen de regioderby Velo - Quintus.

Mannen Quintus naar gedeelde eerste plaats

De mannen van Quintus kenden in eigen huis weinig moeite met laagvlieger Herpertz/Bevo 2. In Kwintsheul werd het 40-32.

Quintus zag koploper DFS Arnhem vorige week - Quintus was toen zelf vrij - in Volendam punten verspelen. Door het resultaat van zaterdag staan er weer drie ploegen bovenaan. Zowel DFS Arnhem als Quintus en BFC hebben nu twaalf punten uit zeven wedstrijden.