WOS/Piet Voskamp

Velo geeft voorsprong uit handen tegen Die Haghe

Velo speelde op een druilerige zaterdagmiddag voor de vierde keer in vijf wedstrijden gelijk. Tegen Die Haghe werd het ondanks een snelle voorsprong 2-2.

Vanwege het honderdjarig bestaan van Die Haghe over twee weken en de bijbehorende activiteiten is de wedstrijd tegen Velo naar voren gehaald. De Wateringers begonnen uitstekend. In de eerste twintig minuten trof Joey Kouters het doel. Daarna zakte het iets terug en werd Die Haghe iets sterker. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Met 2-1 gingen de ploegen de rust in.

De bezoekers bleven ook in het begin van de tweede helft aandringen en met succes. Na een uur spelen stond het weer gelijk. De stand veranderde niet meer, wat het vierde gelijkspel voor Velo betekent na vijf duels dit seizoen.

Districtsbeker: Quintus doet lang mee, maar vliegt uit de beker

Vierde klasser Quintus nam het in de tussenronde van de districtsbeker op tegen eerste klasser XerxesDZB. Op papier een behoorlijk krachtsverschil. Maar het waren de Heulenaren die verrassend op voorsprong kwamen door een doelpunt van Ruud Kester na iets meer dan een half uur spelen. Lang bleef Quintus zich kranig verweren. Ook na de gelijkmaker van Xerxes. Maar in het laatste kwartier wisten de Rotterdammers toch het verzet te breken met drie doelpunten. Met een eindstand van 4-1 gaat XerxesDZB door in de beker.