Archief
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat

Afzinken tweede tunneldeel Maasdeltatunnel uitgesteld

Het afzinken van het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel op het Scheur tussen Maassluis en Vlaardingen gaat deze zaterdag niet door, zo heeft Rijkswaterstaat bekendgemaakt.

Reden is de storm Babet, die over het noordwesten van Europa en ook over het noorden van Nederland raast. Deze storm heeft effect op de stroming in het Scheur, waardoor het afzinken van het tunneldeel te risicovol is en daarom niet kan doorgaan.

"Afzinken van een tunneldeel naar een diepte van 30 meter op de bodem van het Scheur is een buitengewoon gecompliceerde operatie, waarbij de risico's zoveel mogelijk moeten worden beperkt", verklaart Rijkswaterstaat.

Maandag 6 november

Vanwege het uitstel wordt de vaarweg in dit weekeinde dus niet afgesloten voor scheepvaart en de Boulevard bij Rozenburg ter hoogte van het bouwterrein blijft open voor het verkeer.

Met het oog op dit soort omstandigheden zijn reservemomenten gepland, zodat dit werk alsnog op korte termijn kan worden uitgevoerd. Het afzinken van dit tunneldeel is nu gepland op maandag 6 november.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis