Archief
WOS

Nieuw plan tweede Berkenflat verder vertraagd

Het nieuwe plan voor een tweede Berkenflat in 's-Gravenzande laat langer op zich wachten. Woningcorporatie Arcade heeft bij wethouder Ben van der Stee aangegeven dat de businesscase 'uiterlijk voor de kerst' bij de gemeente zal worden aangeleverd.

Dat heeft Van der Stee aan de gemeenteraad laten weten. Op 10 oktober heeft Arcade in een mailbericht aan de gemeente gesteld: "Door de vertraging van aanleveringen van deelonderzoeken kunnen wij onze eerdere planning m.b.t. aanleveren van de businesscase niet waarmaken." Daarom heeft Arcade zich over de voortgang beraden met initiatiefnemer Stichting het Oude Land. In juni werd nog als intentie uitgesproken dat kort na de zomer de businesscase zou worden ingediend.

Berkenflat II is een appartementencomplex met tussen de 120 en 142 woningen voor senioren, naar het model van de succesvolle bestaande 'Berkenflat' in 's-Gravenzande. Het voornemen geniet in beginsel brede steun in de Westlandse gemeenteraad.

Het plan is gesitueerd op de locatie waar nu zowel zalencomplex De Brug als streekomroep WOS en een Okidoki-vestiging staan.