Archief
WOS

WOS

Taakstraf voor Westlandse vrachtwagenchauffeur na bedreiging van agent

Een 30-jarige man uit De Lier is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur na het bedreigen van een agent. De Lierenaar bedreigde de agent nadat hij een bekeuring had gekregen omdat zijn vrachtwagen niet aan de brancherichtlijnen voldeed.

De vrachtwagenchauffeur uit De Lier werd op 22 mei dit jaar met zijn vrachtwagen en oplegger gecontroleerd. Uit die controle kwam naar voren dat de vrachtwagen niet aan de brancherichtlijnen voldeed, waarna de agent een bekeuring uitschreef. Dit viel niet goed bij de vrachtwagenchauffeur, die doodsbedreigingen naar de agent heeft geuit in meerdere gesprekken en groepen op WhatsApp.

“Volgende keer rij ik hem plat. (..) en een video ervan kost 49,- euro", zei de vrachtwagenchauffeur in een groepsapp met 39 personen erin. “Ik rij die gozer net zo dood als die ander deed met de motoragent jonge.” Hierbij doelde de man vermoedelijk op motoragent Arno de Korte die in juli 2021 werd doodgereden door een vrachtwagenchauffeur in Rotterdam. Naast de berichten in de groepsapps heeft de vrachtwagenchauffeur ook mensen privé geappt.

Afgelopen maandag stond de man voor de rechter. "U had dit gewoon niet moeten doen. Het gedrag dat daarop volgt is dat mensen zijn adres hebben opgezocht om te kijken waar hij woont en dit allemaal begint bij uw app", zegt de rechtbank over de opruiende en bedreigende berichten. De rechtbank veroordeelt de man tot een taakstraf van 80 uur met een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden met een proeftijd van 2 jaar. Ook moet de man 300 euro betalen aan immateriële schade.

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland