Archief
Regio 15

Regio 15

Openbaar Ministerie vervolgt 'wegpiraat' voor veroorzaken zwaar ongeval Honselersdijk

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de 24-jarige man uit Bulgarije voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op 20 mei 2022 op de kruising van de Veilingroute met de Middel Broekweg in Honselersdijk.

Bij het ongeval klapte een busje met hoge snelheid op een auto, die daardoor doormidden brak. De Bulgaarse bestuurder van het busje heeft volgens het OM zeer gevaarlijk gereden. In het busje zaten op dat moment meerdere personen. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de verdachte reed met een snelheid tussen de 95 en 101 kilometer per uur, waar een snelheid van 60 kilometer per uur is toegestaan.

Naast de hoge snelheid reed de bestuurder door rood. Op de kruising met de Veilingroute klapte hij daardoor op een andere auto. De auto brak door de hoge snelheid doormidden. Meerdere mensen raakten gewond. Er werden negen mensen overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens het OM liep een persoon zwaar lichamelijk letsel op door de aanrijding. Zo had dat slachtoffer breuken in het kuitbeen, scheenbeen, rechter enkel, hielbeen en twee gebroken middenvoetsbeentjes.

Beelden van de zware aanrijding: