Archief
Eponimm via Wikimedia (CC)

Naaldwijker Patrick van der Meer nieuwe bondscoach dressuurruiters

Op 1 januari treedt Patrick van der Meer uit Naaldwijk officieel in dienst als de nieuwe bondscoach voor de dressuurruiters van TeamNL. Hij is aangesteld door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS).

In zijn nieuwe rol zal Van der Meer nauw samenwerken met de huidige bondscoach, Alex van Silfhout, die aanblijft als teamtrainer voor de dressuurruiters tot en met de Olympische Spelen in Parijs. "Met deze verschuiving in het technisch kader van de TeamNL dressuurploeg moet een belangrijke stap gezet worden in het realiseren van de ambitie die er is (top-3-klassering op de Olympische Spelen)", meldt het KNHS.

Patrick van der Meer boekte, net als Van Silfhout, aanzienlijke successen op het hoogste sportniveau, waaronder deelname aan de Olympische Spelen in Londen. "Deze prestaties, in combinatie met zijn ervaring als voormalig sportief directeur van het CHIO Rotterdam, hebben hem diepgaand inzicht gegeven in de internationale topsport. Deze kwaliteiten stellen hem in staat om, samen met Van Silfhout, de Nederlandse dressuursport te ondersteunen en te versterken", aldus het KNHS.

Ambitie

"Ik heb eigenlijk altijd de ambitie gehad om bondscoach te worden", zegt Van der Meer over zijn nieuwe rol. "Nu mijn sportieve carriere op topniveau voorbij is, kan ik op deze manier toch iets blijven bijdragen aan de sport." Daarnaast is Patrick erg blij met het huidige team. "We hebben hele goede ruiters en paarden. Ruiters die echt tot het tandvlees willen gaan om beter te worden. Ik heb dus goede hoop dat wij mooie resultaten kunnen boeken. Op de Olympische Spelen in Parijs, maar ook in de jaren die volgen."