Archief
SignBiblio

SignBiblio

Nacht van de Nacht: 'Bewustwording van donker is heel belangrijk'

Regelmatig bellen we op de radio met onze huisboswachter Heleen Verduijn over het laatste nieuws op het gebied van flora en fauna. Heleen blikt deze keer vooruit op de Nacht van de Nacht van 28 oktober.

Volgens Verduijn is de Nacht van de Nacht een mooi initiatief dat landelijk gerealiseerd wordt. Volgens Natuurmonumenten wordt Nederland 's nachts steeds lichter, terwijl echt donkere nachten goed zijn voor mens en dier. Daarom wordt op zaterdag 28 oktober 2023 weer de Nacht van de Nacht georganiseerd, waarbij in alle provincies duizenden lichten worden uitgedaan om de nacht te beleven.

Het is steeds lichter in de nacht merkt Verduijn ook. "In onze regio is het eigenlijk bijna nooit meer donker. Ik ben nu op Texel en daar ervaar ik hoe donker het in de nacht eigenlijk echt is". Volgens de WOS-huisboswachter is het belangrijk dat mensen beseffen dat het een dag bestaat uit licht en donker. "Wij gaan normaal gesproken slapen als het donker is en dat geldt ook voor de gehele natuur. We zien het aan de planten en aan de dieren. De bewustwording van donker is heel belangrijk".

Beluister het hele gesprek met Heleen Verduijn:

Categorieen:
Nieuws Algemeen