HV Westland

HV Westland

Westlandse hockeyers pakken overwinning in topper

De topper in de derde klasse tussen de hockeymannen van Haarlem en HV Westland is zondagmiddag geëindigd in 3-4. De Naaldwijkers maakten het zich in de tweede helft nog onnodig moeilijk.

Het was een wedstrijd tussen twee ploegen die vorig seizoen nog een niveau hoger uitkwamen en beide snel terug willen naar die tweede klasse. Zowel Haarlem als HV Westland liet dat ook zien met aanvallend spel, alleen was Westland in de eerste helft een stuk effectiever. Bij rust was het 0-3. "Er leek geen vuiltje aan de lucht", zegt ook coach Kai Been.

Toch ging het nog bijna mis. In het derde kwart ging Haarlem naarstig op zoek naar de tegentreffer en kwam het zelfs terug tot 3-3. Pas enkele minuten voor tijd kon HV Westland opgelucht ademhalen. Een strafbal van Haarlem belandde via de keeper op de paal en in de tegenaanval werd het nog 3-4.

Voor HV Westland is het een opsteker. Vorige week had de ploeg nog een off-day en verloor het onnodig van Dopie.

Beluister het hele gesprek met coach Kai Been:

Vrouwen verliezen wel

De vrouwen van HV Westland, uitkomend in de eerste klasse, speelden eveneens in en tegen Haarlem. Na een snelle 0-2 voorsprong stond het in het eerste kwart ook al vlug 2-2. Met een strafbal in het derde kwart eindigde de wedstrijd in 3-2.