SignBiblio

Sportnieuws: Eerste nederlaag Hoekse rugbyers

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zaterdag

Rugby - RC Hoek van Holland heeft na drie overwinningen zaterdag voor het eerst verloren. In Den Haag was de Haagsche RC met 32-14 te sterk. Door de nederlaag zakken de Hoekse rugbyers naar een voorlopige vierde plek.

Vrijdag

Voetbal - Velo kan zaterdag tóch beschikken over Mart Dubbeld. De voetballer zou tegen TAC'90 een elleboogstoot hebben gegeven en werd daardoor van het veld gestuurd. Dubbeld kreeg aanvankelijk vier wedstrijden schorsing aan de broek, maar ging in verweer. Inmiddels is hij vrijgesproken.

Donderdag

Handbal - De mannen van Uni-Verde (Quintus 2) zijn door in het bekertoernooi. De Heulenaars versloegen donderdagavond de A1 van Hellas met 13-24.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus is klaar op het WTA-toernooi van Seoul in Zuid-Korea. De 32-jarige Monsterse gaf woensdagochtend (Nederlandse tijd) op in de derde set. Rus had weliswaar de eerste set vrij eenvoudig gewonnen (6-1), maar verloor de tweede met 3-6. Bij een 0-3 achterstand in set 3 kreeg ze te veel last van een blessure en moest ze opgeven.

Dinsdag

Voetbal - Velo-speler Mart Dubbeld moet na zijn rode kaart van afgelopen zondag vier wedstrijden toekijken. De voetballer moest tegen TAC'90 al vroeg het veld verlaten, vanwege een vermeende elleboogstoot. Twan Knijnenburg (Schipluiden) wordt twee wedstrijden geschorst.

Maandag

Tennis - Arantxa Rus heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Seoul in Zuid-Korea. De 32-jarige speelster uit Monster was in twee sets te sterk voor thuisspeelster Na Lae Han: 6-1 en 6-3. Rus speelt woensdag tegen de Amerikaanse Claire Liu.