Dijkvogels

Dijkvogels

Dijkvogels ondanks nederlaag toch kampioen, Ondo verspeelt titel

De korfballers van Dijkvogels hebben op de slotdag van de veldcompetitie de titel in de derde klasse binnengehaald. De Maasdijkers verloren weliswaar van concurrent GKV, maar staan desondanks na zes wedstrijden toch bovenaan.

Dijkvogels had voorafgaand aan het weekend twee punten voorsprong op het Haagse GKV en mocht - gezien het resultaat uit de heenwedstrijd - in Den Haag nog met meer dan vier doelpunten verschil verliezen. Uiteindelijk werd het zaterdagmiddag 13-12.

GKV begon de wedstrijd sterk, maar was niet scherp genoeg in de afronding. De Hagenaars stonden slechts 2-1 voor toen Dijkvogels weer op stoom kwam. Bij rust stonden de Maasdijkers met 7-8 voor. "In de tweede helft hebben we het vakkundig uitgespeeld", zegt trainer Dennis Looijenstein, die zijn ploeg in het slot nog wel bijna in de problemen zag komen. Met nog tien minuten te gaan was de stand 12-10, maar dat bracht Dijkvogels snel terug tot 12-12. Pas in de slotseconden viel de winnende 13-12. De zege voor GKV, maar de titel gaat mee naar Maasdijk.

Beluister het hele interview met Dennis Looijenstein:

Geen kampioenschap Ondo

Ondo stond voorafgaand aan het slotweekend verrassend bovenaan in de hoofdklasse en kon bij een zege op het nog puntloze GKV/Enomics. De middag eindigde in een deceptie, want de gasten wonnen: 15-17.

Het was een spannende wedstrijd, met halverwege een stand van 10-11. Ondo kwam in de tweede helft snel op een 12-11 voorsprong en met nog zo'n tien minuten te gaan stond het gelijk: 14-14. In de slotminuten kwam GKV op een marge van 2 (14-16) en gaf die niet meer uit handen. Door de nederlaag is niet Ondo, maar Nieuwerkerk de kampioen.