Velo wint in slotfase van Den Hoorn en boekt eerste zege

Velo heeft zaterdagmiddag de eerste drie punten van het seizoen behaald. Den Hoorn werd met 2-1 verslagen.

De Wateringers hebben de eerste drie wedstrijden allemaal gelijkgespeeld. Lang zag het er naar uit dat het duel tegen Den Hoorn de vierde werd. In de eerste helft waren er geen grote mogelijkheden en waren de gasten beter. Na rust kwam Den Hoorn ook op voorsprong via Chiaro Camarda maar na die treffer draaide de rollen om. Met een beetje geluk belandde een voorzet van Benjamin El Amrani over de keeper heen en was de stand weer gelijk. Velo ging beter voetballen waar Den Hoorn het af liet weten. In de slotfase beloonde de thuisploeg zich met een doelpunt. van Vincent van Egmond haalde uit op de rand van het strafschopgebied en schoot de 2-1.

Benjamin El Amrani (Velo) blikt terug op zijn doelpunt:

MVV’27 verslaat koploper HVC’10 en boekt eerste zege

Een verrassende uitslag in de derde klasse. MVV’27 zat dit seizoen nog zonder zege maar won vanmiddag met 2-1 tegen HVC’10. De ploeg uit Hoek van Holland stond voorafgaand aan het duel bovenaan in de derde klasse D met een overtuigend doelsaldo van tien voor en één tegen. Tegenstander MVV’27 had nog niet gewonnen deze competitie en was ook de minst scorende ploeg. Eén schamel doelpunt in drie wedstrijden. De rollen waren in de wedstrijd echter totaal omgedraaid. Al heel snel kwamen de Maaslanders op 1-0 door een kopbal van Bouke Schippers die van richting veranderd werd door een HVC-verdediger. Diezelfde Schippers was vlak voor rust trefzeker nadat hij de bal langs de doelman schoot. HVC’10 kon geen vuist maken ondanks de aansluitingstreffer in het begin van de tweede helft. MVV’27 gaf weinig meer weg en wint dus voor de eerste keer dit seizoen.

Trainer Hakan Copur (MVV'27) is blij met de overwinning:

WOS/Sjoerd de Vos

Quintus komt drie keer op achterstand maar toont veerkracht tegen MSV'71

Quintus had een lastige uitwedstrijd bij MSV’71. Al razendsnel kwamen de Maassluizers op voorsprong. Na twintig minuten maakte de Heulenaren de gelijkmaker via Rob van Binsbergen. Na rust herhaalde dit zich met eerst MSV’71 dat op voorsprong kwam na een goed schot van Jack van er Vlugt en Quintus dat vlug reageerde. Daarna bleef het spel lang in evenwicht totdat Matthijs Jansen de thuisploeg via een strafschop op voorsprong zette. Weer kon Quintus de stand rechttrekken. Stijn van der Wel was de doelpuntenmaker en de aangever op Daan Mansveld die in blessuretijd vrij kon intikken. Quintus toont veerkracht. Voor MSV’71, dat nog zonder zege zit, zijn de druiven zuur.