Archief
112Maasmedia

Rattenplaag ontstaan door afvalcontainers in Maassluis

Door afvalcontainers van een horecaonderneming aan de Burgemeester de Jonghkade in Maassluis is enkele maanden geleden een rattenplaag ontstaan. De plaag is inmiddels aangepakt, maar de dieren lopen er nog steeds.

Ook aan de overzijde van het water, aan de Govert van Wijnkade, is overlast van ratten. Dat speelt inmiddels al enkele maanden. Daarover zijn bij de gemeente enkele tientallen meldingen binnengekomen, die verschillen van dode ratten in de straat tot ratten die bij een woning naar binnen lopen. De gemeente heeft een extern bedrijf ingeschakeld om de plaag te bestrijden.

"Naast de bestrijding ervan hebben we de beplanting daar gesnoeid, zodat de ratten daar niet meer kunnen schuilen", zegt een woordvoerster van de gemeente. Ook zijn de voedselbronnen voor ratten (containers en cocons) verplaatst naar de andere kant. De containers zijn daardoor lastiger te bereiken voor de ratten. "Ze moeten hiervoor oversteken en dat maakt ze kwetsbaar", aldus de woordvoerster.

Ondanks de bestrijding lopen er momenteel nog ratten over de Govert van Wijnkade, die met name in de avonduren erg actief zijn. Volgens de gemeente is het aantal ratten inmiddels afgenomen en is het een kwestie van tijd voordat ze allemaal weg zijn.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis