Archief
WOS

WOS

'Westlandse' insluiper slaat ook toe bij tuinders buiten regio

De man die de afgelopen tijd meerdere tuinders in het Westlandse buitengebied heeft 'bezocht', is ook buiten onze regio actief. Bij de WOS zijn zelfs vanuit de gemeente Zuidplas meldingen over insluiping binnengekomen.

De buurtpreventie van 's-Gravenzande meldde afgelopen weekend dat er rond de Lange Kruisweg in Maasdijk een man zou rondhangen die bij tuinders binnenloopt om te kijken of hij daar iets bruikbaars kan stelen. Hij zou zelfs een huis zijn ingegaan. De WOS schreef er een nieuwsbericht over en dat leverde tal van reacties op. Hieruit blijkt dat de man in de hele regio actief is, maar ook daarbuiten. Zelfs een tuinder uit Nieuwerkerk aan den IJssel herkende de man op de foto en mailde: 'Deze meneer heeft afgelopen zomer op meerdere plaatsen in gemeente Zuidplas insluipingen gedaan. Daar is aangifte van gedaan en er is dus een dossier van Politie bij bureau Waddinxveen.'

Wie de reacties op Facebook leest, concludeert al snel dat de man geen gewenste gast is:

- "Deze kerel loopt in Maassluis en omgeving ook overal rond te banjeren. Vooral 's nachts. Vraagt bij de supermarkten aan klanten die in de supermarkt geweest zijn om geld voor de nachtopvang omdat hij geld tekort komt...."

- "Die zien we in buitengebied De Lier ook"

- "Hier rondom de Abdijkerk Den Haag - Loosduinen ook alle ramen en deuren dicht aub."

- "Liep op tuinpark Madestein twee weken geleden"

- "Kwam hem ook al tegen in de schuur. Hij zocht werk. Maar had het idee dat deze man andere plannen had", aldus een tuinder uit Monster.

De WOS sprak ook met een tuinder uit 's-Gravenzande. Die vertelt dat hij zijn hond al een keer op deze man heeft afgestuurd.

Politie

Een woordvoerder van de politie wil op dit moment geen uitspraken doen over de zaak. De politie had ook liever gezien dat er geen foto van de man was geplaatst. Op Facebook wordt gesuggereerd dat de man vorige week maandag is aangehouden, maar volgens de woordvoerder klopt dat niet.

Categorieen:
Nieuws 112 Westland