Archief
WOS

WOS

Sluitende begroting Maassluis

Aan de gemeenteraad van Maassluis is een sluitende begroting aangeboden door het college van burgemeester en wethouders. Niet alleen in 2024 maar ook in 2025 verwacht het college quitte te spelen.

Wethouder Sjef Evers (financiën) is tevreden over de begroting, maar enige voorzichtigheid is volgens hem geboden. "In 2022 hebben we een coalitieakkoord opgesteld met de nodige ambities voor een betere stad. Deze ambities willen we nog steeds behalen maar wel met een hand op de knip. Vanaf 2026 ontvangt de gemeente minder geld vanuit het Rijk dus we moeten nu al goed nadenken waaraan we ons geld uitgeven en keuzes maken. Want we zijn financieel gezond en dat moet zo blijven."

Sociaal en veilig

Het afgelopen jaar is volgens het college voor veel inwoners financieel een zwaar jaar geweest. "Armoede- en schuldenhulp blijven ook in 2024 belangrijke taken van de gemeente. We zetten extra in op zorg voor kwetsbare inwoners. Met persoonsgerichte aanpak en in samenwerking met lokale partners uit de zorg, politie en bestuur gaan we maatschappelijke uitval, ernstige overlast en criminaliteit tegen." Het college kondigt aan, dat ook de aanpak van criminaliteit en ondermijning in 2024 wordt geïntensiveerd.

Kwaliteit wegen en bruggen

Het onderhoud van wegen en bruggen staat hoog op de agenda. Zo worden de voorbereidingen getroffen voor reparatie van de Koepaardbrug, zodat deze ook weer voor zwaar verkeer beschikbaar is.

Duurzaamheid

Maassluis zet in 2024 breed in op duurzaamheid om uiteindelijk klimaatneutraal te worden in 2050. Inwoners en ondernemers krijgen ondersteuning bij de verduurzaming van hun woning en bedrijf. Verder is er extra aandacht voor afvalscheiding "en met de uitrol van een nieuwe inzamelingstechniek investeert Maassluis in een duurzame toekomst".

De gemeenteraad behandelt de begroting op 7 november. Het debat start om 15.00 uur en is openbaar.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek