Archief
Bram van Hemmen

Bram van Hemmen

Gemeenten betuigen steun aan Israël

De gemeenten in onze regio leven deze week mee met de inwoners van Zuid-Israël. Zo kleurt het Westlandse gemeentehuis blauw-wit en hangt in Maassluis de vlag halfstok.

Hamas voerde zaterdagochtend een verrassingsaanval uit op Israëlisch grondgebied. Hamas-strijders drongen de grens over vanuit de Gazastrook en vielen Israëlische militairen en burgers aan. Israël reageerde op de aanval van Hamas met luchtaanvallen op Gaza. Beide partijen zijn inmiddels in conflict en er zijn sinds zaterdag al meer dan duizend mensen om het leven gekomen.

De gemeente Maassluis veroordeelt de 'afschuwelijke terreuraanval' ten diepste. "De al decennia bestaande conflictsituatie tussen de Palestijnse gebieden en Israël mag nooit over de ruggen van onschuldige burgers worden uitgevochten. Met zorg kijken wij dan ook naar de reactie van Israël die aan vele Palestijnse burgers het leven kost."

"Nederland staat naast Israël in deze afschuwelijke terreuraanslag. En Midden-Delfland herdenkt alle onschuldige slachtoffers die er vallen in deze oorlog", aldus de gemeente Midden-Delfland.

In Westland wordt het gemeentehuis 's avonds blauw-wit verlicht. In Midden-Delfland hangt de Israëlische vlag en is die van Midden-Delfland halfstok. In Maassluis hangt de Nederlandse vlag halfstok.