Archief
Hoogheemraadschap van Delfland

Hoogheemraadschap van Delfland

Delfland start onderzoek naar mogelijke windmolen Hoek van Holland

Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat samen met Eneco Wind en FMT Project onderzoeken of er een windmolen kan komen op het terrein van de waterzuiveringsinstallatie langs de Hoeksebaan in Hoek van Holland.

Op basis van de haalbaarheidsstudie zal blijken of er ook daadwerkelijk een windmolen wordt geplaatst op het terrein bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland. Met het aangaan van deze overeenkomst geeft Delfland uitvoering aan de Energiestrategie van Delfland die het algemeen bestuur van Delfland in 2018 heeft vastgesteld.

"De klimaatopgave voor onze regio is dermate groot dat het alleen door nauwe samenwerking mogelijk is om op termijn energie- en klimaatneutraal te kunnen zijn. Het aangaan van de samenwerkingsovereenkomst is een volgende stap in de uitvoering van het streven van Delfland naar een steeds groter aandeel eigen duurzame opwekking in het eigen beheergebied en daarmee in 2025 energie- en in 2050 klimaatneutraal te kunnen zijn", aldus Delfland.

Naar verwachting vindt de ondertekening volgende week plaats.