Archief
WOS

WOS

Via vrijwilligerswerk terugkeren in de maatschappij

De Westlandse Wim van Weele werd getroffen door een hersenbloeding. Na een lang en zwaar traject van revalideren kwam hij in contact met The Vineyard in Monster. Hier kan hij zich als vrijwilliger toch nog inzetten voor de maatschappij.

Door zijn hersenbloeding raakte Van Weele invalide. Dit was niet alleen fysiek, maar ook mentaal voor hem een flinke klap. "Het is voor mij belangrijk dat ik mezelf onder de mensen begeef", aldus Van Weele. Hij was daarom hard op zoek om weer iets te kunnen doen binnen de samenleving. Via sociale media stuitte hij op The Vineyard in Monster, want zij zochten nog vrijwilligers.

The Vineyard is een restaurant dat dagbesteding biedt aan mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Van Weele helpt minstens één dag in de week in de keuken, onder andere met het snijden van groente en fruit. Hij zegt dat hij het hier naar zijn zin heeft en dat hij er ook gelukkiger van wordt: "Ze proberen weer lichtpuntjes te vinden in je leven, en dat vind ik hier ook". De vrijwilliger knapt inmiddels fysiek ook alweer iets op; hij kan met een stok weer een klein beetje lopen.