Archief
Archief Twitter

René van Meurs wint belangrijke cabaretprijs

Aan de in Schipluiden opgegroeide René van Meurs is maandagavond een Poelifinario toegekend. Hij ontving deze prestigieuze cabaretprijs in de categorie Entertainment.

De Poelifinario's worden door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties uitgereikt aan de theatermakers met de meest indrukwekkende programma's van het afgelopen theaterseizoen. Van Meurs maakte de voorstelling 2636, de postcode van zijn geboortedorp Schipluiden. De voorstelling gaat over het vaderschap.

"Zijn voorstelling start met een hoog tempo aan originele grappen. Bijna onopgemerkt schuift die voorstelling door naar een ontroerend en ontwapenend portret over zijn vader en zijn eigen vaderschap", staat in het juryrapport. "Charmant en liefdevol is het verhaal over de survivaltrip met zijn vader, die het grote kantelpunt in zijn leven markeert. Zijn programma is nergens zwaar of pathetisch. Van Meurs is vader. Niet alleen van een zoon, maar ook van een volwassen cabaretvorm en makerschap dat uiterst in balans is."

De Poelifinario's zijn maandagavond in Den Haag uitgereikt op cabaretpodium Diligentia. De andere genomineerden in de categorie Entertainment waren Roué Verveer en Kasper van der Laan.