Archief
Signbiblio

Signbiblio

Badmintonclub zoekt met spoed nieuwe trainer: 'Iedereen is welkom'

Badmintonvereniging Quintus in Kwintsheul zit met een acuut probleem. Vlak voor de start van het nieuwe seizoen zijn twee jeugdtrainers overgestapt naar een andere club. Daardoor krijgt de jeugd sinds half september geen training meer van een opgeleide trainer.

"Vanochtend (zaterdagochtend, red.) heb ik zelf de training maar verzorgd, samen met een competitiespeler. Maar wij zijn geen echte trainers", vertelt jeugdvoorzitter Marije Helleman in WOS Sport. De club plaatste al oproepjes op sociale media en schreef ook andere clubs in de regio aan, maar het leverde nog niets op.

En dat terwijl de jeugdafdeling op dit moment aan het opbloeien is. "Een paar jaar geleden stonden we op zes jeugdleden, vandaag heeft nummer 27 zich ingeschreven." Het zijn niet alleen Heulse kinderen en jongeren, ook vanuit Poeldijk, Honselersdijk en Wateringen willen ze graag in Kwintsheul badmintonnen. "We zijn aan het groeien en daar hoort een leuke trainer bij."

Enthousiast

Het liefst heeft de club een trainer met diploma's en ervaring. "Maar is dat niet het geval, dan kunnen we daar zeker ook over praten. Op dit moment is iedereen welkom die enthousiast is en een leuke training kan verzorgen", aldus Helleman. Hij of zij hoeft ook niet per se zelf te kunnen badmintonnen. "Al maakt dat het wel makkelijker, want dan begrijp je de sport wat beter."

De ideale trainer? "Die is natuurlijk super enthousiast en is heel erg leuk met kinderen van 5 jaar, maar ook met de pubers. En hij of zij kan een leuke gevarieerde training geven."

Beluister het hele gesprek met Marije Helleman:

Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website van de vereniging.