WOS/Johan Voskamp

Velo met tien man gelijk tegen TAC'90

Ondanks dat Velo in de eerste helft al snel met een man minder speelde, pakten de Wateringers het derde gelijke spel op rij. Op sportpark De Verlichting in Den Haag werd het tegen TAC'90 uiteindelijk 2-2.

Het was voor het eerst sinds 2019 dat er een elftal van Velo op zondag speelde. Destijds had de Wateringse club nog een zaterdag- en een zondagtak, maar het zondagelftal werd na het seizoen 2018/19 opgeheven. Door het nieuwe weekendvoetbal speelt het zaterdagteam nu tegen zondagclub TAC'90.

De gasten kwamen al na een klein kwartier met een man minder te staan. De scheidsrechter toonde rood aan Mart Dubbeld voor het maken van een slaande beweging naar een speler van TAC'90. Voor trainer Kevin van der Geest was het dus direct zaak om de tactiek bij te stellen. Ondanks de rode kaart kwam Velo vlak voor rust op voorsprong via Abel Dries.

Maar TAC'90 bleef ook in de tweede helft de wedstrijd dirigeren. In de 63se minuut maakte de technisch spelende thuisploeg gelijk door een kopbal van de laatste man. Toch kwam Velo opnieuw op voorsprong door een prachtige counter die werd afgerond door een goed spelende Lars de Jong. Maar de winst bleef uit door een tegendoelpunt vlak voor tijd.

Aan het einde van de wedstrijd kreeg ook Abel Dries een rode kaart, waardoor Velo met negen man kwam te staan. Het bleef tot het eindsignaal spannend tegen TAC'90, dat speelde als een 'zaalvoetbalteam'. "Ik had het idee dat ze liever een bal hoog wilden houden dan dat ze op het doel wilden schieten. Het was wel een genot om naar te kijken," aldus verslaggever Johan Voskamp.

Velo speelde vorige week gelijk tegen koploper Forum Sport. TAC'90 won de wedstrijd tegen Nootdorp. Velo staat met driemaal gelijk spel op de tiende plek, TAC'90 staat vijfde op de ranglijst. Velo pakt dan drie punten in drie wedstrijden, maar verliest er eigenlijk zes.