Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Badmintonners Velo verslaan Amersfoort

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zaterdag

Badminton - Velo heeft in de eredivisie een 5-3 zege geboekt op concurrent Amersfoort. De enkelspelen van Dion Rovers, Mats Duwel en Veda Diemel gingen alle verloren, de andere partijen werden in winst omgezet. Jim Middelburg en Milou Lugters wonnen hun partij in het dubbelspel na opgave van hun tegenstander. Velo staat voorlopig op plek 5 in de eredivisie. De volgende wedstrijd is pas aan het eind van deze maand, uit tegen nummer 2 Almere.

Russell Muns en Jim Middelburg in actie namens Velo. WOS/Martijn Molenaar

Woensdag

Handbal - De vrouwen van Quintus 3 hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De Heulsen wonnen in Schiedam met 21-45 van DWS. Het tweede team van WPK/Westlandia was nipt te sterk voor Hellas (25-26)

Dinsdag

Wielrennen - Mylène de Zoete is in de Belgische eendagskoers Binche Chimay Binche op de zesde plaats geëindigd. De Britse Pfeiffer Georgi won de wedstrijd, vlak voor Christina Schweinberger (Oostenrijk). De Naaldwijkse De Zoete kwam op acht seconden binnen.

Voetbal - De KNVB-bekerwedstrijd Excelsior Maassluis - FC Volendam wordt gespeeld op donderdag 16 november. Het duel zou aanvankelijk begin november al worden gespeeld, maar is verplaatst omdat Volendam dan al een inhaalwedstrijd speelt tegen Ajax.

Maandag

Darts - Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd om de tweede ronde te halen van het World Grand Prix darts. In de eerste ronde sneuvelde de Westlander tegen de Noord-Ier Brendan Dolan.

Shorttrack - Kay Huisman heeft een plekje gekregen in de Nederlandse selectie voor de wereldbekerwedstrijd in Montréal (20-22 oktober). De Monsternaar heeft zijn selectie te danken aan goede prestaties op de NK shorttrack van vorige week en de Dutch Open Shorttrack afgelopen weekend. In totaal leverde hem dat drie zilveren medailles op.

Dammen - Martijn van IJzendoorn heeft in de vijfde ronde van het WK dammen in Curaçao zijn eerste zege behaald. De Wateringer was te sterk voor landgenoot Ron Heusdens. De eerste vier partijen van Van IJzendoorn eindigden allemaal in remise.

Judo - Margit de Voogd heeft zondag een bronzen medaille gewonnen bij de European Open in Praag. In de klasse tot 70 kg verloor ze in de kwartfinales van de Portugese Joana Crisostomo. In de herkansingen versloeg ze eerst de Française Clemence Eme en daarna Gioia Vetterli (Zwitserland) in de strijd om brons.