Livestream DFS Arnhem

Handballers Quintus verliezen topper eredivisie

De handballers van Quintus gaan niet langer aan kop in de eredivisie. De topper tussen de, voor zaterdag nog ongeslagen, ploegen van DFS Arnhem en Quintus werd in het voordeel van de Gelderlanders beslist.

De eerste helft ging nog gelijk op en halverwege stond Quintus zelfs nog met 15-16 voor. Na de pauze kwam Arnhem echter sterk terug en liep het snel uit naar 20-16. Quintus kwam de achterstand niet meer te boven. Via 30-25 (na ruim een kwartier spelen) en 33-26 (met nog zes minuten op de klok) bepaalde de thuisploeg de eindstand op liefst 39-26.

Door de nederlaag is Quintus één plaatsje gezakt. De Heulenaars delen de tweede plek met BFC, dat eveneens tien punten heeft uit zes wedstrijden.

Verlies Velo, Quintus-vrouwen winnen

In de eredivisie bij de vrouwen ging Venéco/Velo voor de tweede keer deze week onderuit. Na de nederlaag van woensdag in Venlo, werd nu ook verloren van VZV: 29-35. De Wateringsen liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan en bleken niet in staat een gat van twee of drie doelpunten te dichten. In de slotfase konden de gasten uit Noord-Holland weglopen naar een iets ruimere - geflatteerde - zege.

Quintus boekte tegen SEW juist de tweede zege op op rij. In Kwintsheul keken de Heulsen in de eerste helft lang tegen een achterstand aan, maar die was bij rust omgebogen in een 12-11 voorsprong. In de tweede helft bleef het nog lang spannend, pas in de laatste tien minuten kon Quintus echt wegkomen. Na twintig minuten spelen was de stand pas 23-22, dat was bij het laatste fluitsignaal opgelopen naar 30-23.

Quintus deelt door de zege de derde plek met VZV en Kwiek (alle acht punten). De clubs hebben een achterstand van vier punten op koplopers VOC en Venlo. Velo staat met slechts twee punten uit vijf wedstrijden op de tiende plek.