Archief
Gemeente Westland

Ledverlichting op Westlandse sportvelden

Gemeente Westland is afgelopen week begonnen met het verduurzamen van de verlichting langs de sportvelden. In totaal worden 500 bestaande armaturen vervangen door duurzame ledverlichting.

Alle sportvelden met lichtmasten in eigendom van de gemeente worden voorzien van ledlampen. Het gaat om ongeveer 375 lichtmasten, waarop zo'n 500 armaturen worden vervangen. Daarnaast worden er 18 lichtmasten vervangen en worden er 4 rechtgezet. Sommige verenigingen zijn al voorzien van nieuwe verlichting, bijvoorbeeld bij de aanleg of renovatie van kunstgrasvelden, of door de verenigingen zelf met subsidie van de gemeente. Deze actie levert voordelen op voor 21 verenigingen.

Besparingen

De vervanging zal op de lange termijn leiden tot een lagere energierekening voor de Westlandse sportverenigingen. Naast kostenbesparingen zorgt de nieuwe verlichting voor kwaliteitsverbetering en minder CO2-uitstoot. Ledverlichting gaat namelijk lang mee en heeft aanzienlijk minder energie nodig dan de bestaande veldverlichting.

De planning is dat alle armaturen eind volgende maand zijn vervangen door led-armaturen. Wethouder Goudswaard zegt: "Ik ben erg blij dat wij als gemeente op deze manier kunnen bijdragen aan een goed en duurzaam sportklimaat voor jong en oud."