Archief
Screenshot Holland's Got Talent

Screenshot Holland's Got Talent

'Ballet in een nieuw jasje', DC Passion schittert in Holland's Got Talent

De Westlandse dansgroep DC Passion is door naar de volgende ronde in Holland's Got Talent. Met hun imponerende dans wisten zij jury en publiek te verbazen. Ze kregen daarom ook viermaal 'ja' van de jury en hebben zich daarmee bij de beste 70 deelnemers geplaatst.

Dit betekent echter nog niet dat ze weer op televisie te zien zullen zijn. Van de 120 acts zijn er in totaal zeventig doorgegaan, waaronder dus ook DC Passion. Ze zitten nu in de selectiefase, waarin de jury het aantal acts terugbrengt naar in totaal zestien acts. Op vrijdag 13 oktober krijgen de danseressen te horen of ze door zijn.

Dansschooleigenaar Annemieke Wagenaar heeft er echter al het vertrouwen in: "Ik denk dat we doorgaan, sowieso, want ze hebben zoiets nog niet gehad." Zij doelt hiermee op ballet bij Holland's Got Talent. De groep probeert ballet van een hele andere kant te belichten. Volgens choreograaf Renee de Winter hebben ze ballet "op een vernieuwende manier neergezet". Dit deed zij op haar eigen wijze: "Bij mijn choreografie ben ik vooral op zoek naar mooie plaatjes, wat mooi is om te zien en zeker in groepsverband, daardoor denk ik dat je ballet nieuw maakt."

En dit leidde tot succes, de meiden ontvingen een staande ovatie van het publiek en ook de jury was laaiend enthousiast. Ook wel terecht, want de dansgroep had van tevoren hard getraind. Zo zegt eigenaresse Wagenaar: "De dansers trainen allemaal denk ik wel zeven uur per week." Ze zijn echter niet alleen getraind in ballet. Het zijn allemaal all-round dansers, dus ze kunnen ook urban en modern dansen. Tijdens de talentenjacht zullen de dames deze dansstijlen echter niet gebruiken en zich puur op ballet richten.

Hoewel de meiden nog niet zeker zijn van een plek in de halve finale, hebben ze toch al plannen gemaakt voor die fase en zelfs voor de finale: "Er zit maar een korte tijd tussen, dus je moet er al over nagedacht hebben." Hoewel ze niet te veel kunnen onthullen over de plannen, delen ze toch een klein tipje van de sluier. Voor de halve finale is het plan volgens Wagenaar om op iets Nederlandstaligs te gaan dansen. In de finale proberen ze "ballet in een stoer jasje te steken."

Het hele gesprek met Annemieke Wagenaar en Renee de Winter zie je vrijdagavond vanaf 18.00 uur op WOS TV in de talkshow Aan Tafel. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.