Archief

Docenten ISW Hoogeland zwemmen naar werk: 'Een keer op een andere manier'

Op deze dag van de leraar bedachten docenten van ISW Hoogeland om een keer op een andere manier naar het werk te gaan. Vanaf hun woonplaatsen ('s-Gravenzande en Monster) zwommen ze 4,5 kilometer. Daarbij haalden ze ook geld op voor het KWF en de KNRM.

Docent Gert-Jan Weijer kreeg onlangs het idee om de zwemtocht te gaan doen. "Ik ben wel eens met de kano naar het werk gegaan. Daarna heb ik wel vaker gezegd dat ik ook wel eens op andere manieren naar school zou willen gaan", aldus Weijer. En zo vertrok de docent donderdagochtend om 09.00 uur vanuit 's-Gravenzande. Zijn collega's Emma van der Form, Brian van Vliet en Merel Norder sloten ook aan en zo begonnen ze samen aan de tocht.

Tekst gaat verder onder de video.

'Het ging heel goed'

Een kleine twee uur later arriveerde het viertal bij het ISW in Naaldwijk. Daar werden ze onthaald door een flinke groep scholieren en docenten. "Het ging heel goed", vertelt Brian van Vliet nadat hij uit het water klimt. "Buitengewoon eigenlijk. Het was super gaaf om iedereen te zien die ons kwam aanmoedigen. Dus eigenlijk is het voorbij gevlogen", aldus Van Vliet. Toch was er vooraf ook wel sprake van wat spanning volgens Weijer. "Dat had ik wel van te voren, maar achteraf bleek dat niet nodig. De temperatuur was goed te doen en we konden het ook goed volhouden met elkaar. Dus top dat we met zijn vieren aangekomen zijn", aldus Weijer.

KWF en KNRM

De zwemtocht was niet alleen maar ludiek. Er wordt met de actie namelijk ook geld opgehaald voor het KWF en het KNRM. "We hebben best wel wat collega's en leerlingen die in directe of indirecte zin met kanker te maken hebben. Dus we kwamen vrij snel op het KWF", vertelt Meijer. Maar ook gaat er dus een deel naar de KNRM. "Een collega van ons is schipper bij de KNRM en die zijn afhankelijk van donaties. Dus dat vonden we ook mooi om te doen."

Woensdagavond stond de teller al op 3.000 euro. Tot 15 oktober kan er nog gedoneerd worden. De docenten roepen dan ook op om dit nog te doen via deze link.